

המרכז בתקשורת
בשנים האחרונות פורצת דרך המיינדפולנס והחמלה לתודעה הציבורית בכלל ולמערכת החינוך בפרט, עם סיקור נרחב גם בתקשורת ובמדיה החברתית.
לחצו על הסרטונים והכתבות על מנת ללמוד יותר על פעילויות המרכז במערכת החינוך והתפתחות התחום של חינוך רגשי-חברתי מבוסס מיינדפולנס וחמלה בארץ.


בעידן של הסחת דעת בלתי פוסקת, שיטת המיינדפולנס צוברת תאוצה ופופולריות. קבוצות התרגול שמובילות עמיה ומתי ליבליך משלבות כתיבה יוצרת עם תשומת לב מודרכת לכאן ולעכשיו

רוני טברסקי, מנכ"ל העמותה, בועידת עוגן - פאנל הסיוע הממשלתי
על הממד הנפשי של ההתמודדות של תושבי הצפון: "לכאורה, המלחמה נגמרה אולי בהפסקת אש ארוכה, אבל מבחינת הטיפול הנפשי, המלחמה בעיצומה וצפויה להימשך פרק זמן ארוך. הפתרונות הפיזיים חשובים, אבל ללא הכרה בכך שיש אתגר נפשי שדורש התייחסות, לא יהיה פתרון אמיתי – וזה תחום שבכל מקרה מקבל תקצוב נמוך ותשומת לב נמוכה".

לא עוד טרנד: השיטה שתעזור לכן להישאר יציבות בזמנים קשים.
במסגרת חודש המיינדפולנס הישראלי התראיינה מתי ליבליך למגזין את.

במסגרת חודש המיינדפולנס הישראלי התראיינה מתי ליבליך לרדיו 103fm בתוכניתה של ורדה רזיאל ז'קונט.

פותחים יום: מארחים את רביד בוגר ומחנכת ותלמידי בי"ס יובלים

ד"ר אורי הראל ורביד בוגר
הקיץ מתחיל לאזול, ימי הסליחה אופפים אותנו, והשנה החדשה עומדת לפתחינו, מציעה הזדמנות להתחדשות, לבחינה עצמית, ולהשתפרות. כדי לא לתת להזדמנות המיוחדת הזרת לחלוף על פנינו, דרוש לנו מעט שקט והתכנסות. משהו שלא קל למצוא באזרינו בימים אלו.
העולם היום: מיינדפולנס הוא מקצוע חובה בבתי הספר בבריטניה
ערב חדש: מארחות את מתי ליבליך. דקה 22:50

חצי מהזמן יש לנו מחשבות טורדניות. כך מרגיעים את המוח בכמה דקות
.על כולנו עוברת תקופה מתוחה ועמוסה והמוח לפעמים מוצף במחשבות מטרידות. מומחה מסביר איך נצליח להרגיע את המחשבות האלה, מבלי לצאת לריטריטים במדבר.

אחרי שתי תאונות, רביד גילתה את נפלאות המיינדפולנס.
הפסיכולוגית רביד בוגר עמדה להגשים את חלומה לרקוד בלהקה מקצועית בפריז. דווקא אז נפצעה בתאונה בשדה התעופה. שנים לאחר מכן, כשרכב נוסף פגע בה, גילתה את המיינדפולנס ופתחה תוכנית לחיזוק משפחות שכולות.

יציבות בעין הסערה: מיינדפולנס וחמלה לחיזוק החוסן האישי והחברתי.
במסגרת חודש המיינדפולנס הישראלי התראיינו מתי ליבליך ומוריה רוזנברג במגזין חינוך דה מרקר.

במסגרת חודש המיינדפולנס הישראלי התראיין שמי אוסטרובסקי לרדיו צפון בתוכניתו של גבי זהר.
צילום: דוד בכר
במסגרת כנס שיזמנו התראיין פרופ' ריצארד דיווידסון לעיתון הארץ
צילום: דוד בכר

ד"ר אורי הראל ורביד בוגר
תיאוריית "הפרעת חוסר טבע" (על משקל הפרעת חוסר קשב) טוענת כי הניתוק ביחסי ילד-טבע הוא שגרם לעלייה החדה בהפרעות הקשב (ADHD) וכן גורם לעלייה בבדידות וחרדות. אכן מחקרים מצאו גורמי סיכון כמו חוסר ויסות רגשי כקשורים לסביבות אורבניות, בעוד חשיפה לטבע הגבירה את המיטביות והוויסות הרגשי – גם במינון של שעתיים בשבוע, גם בחשיפה של מציאות מדומה.

מרגיעה ומפתחת: השיטה שהגיעה מהמזרח ונכנסה לבתי הספר בישראל

התכנית הזמנה לנתינה אכפתית בבי"ס תמיר בראשל"צ



_edited.jpg)


.jpeg)


_edited.jpg)



